Voedingssupplementen

acupuncture, herbs, alternative

Bij Praktijk Hanssens wordt soms een advies gegeven voor het innemen van Chinese kruiden, vitamines en/of mineralen om na een behandeling een gewenste ondersteuning te bekomen. De Chinese kruidenformules worden voorgeschreven op basis van een TCM-diagnose. Hierin wordt het lichaam en de psyche gesitueerd binnen de leer van de vijf elementen.
Zowel leegte of insufficiëntie als volte of exces kunnen met kruidenformules gereguleerd worden. De werking hiervan is verschillend van de westerse medicatie. Er wordt wel eens gezegd dat de naasten van de patiënt de effecten eerder merken. Door de balancering van de behandelingen en voedingssupplementen krijgt een persoon terug meer energie en straalt hij dit vaak ook uit. Mits voedingssupplementen een natuurlijke oorsprong hebben, is de werking langzamer, maar voelt deze ook meer natuurlijker aan. Praktijk Hanssens adviseert enkel producten die goed opneembaar, weinig belastend zijn en een echte werking hebben.

vitamin, capsules, medicine

Indien u al medicatie inneemt is het belangrijk dit te melden aan uw therapeut. In sommige gevallen kan een voedingssupplement de werking van een reguliere medicatie net remmen of verstoren. Omgekeerd dient u bij het bezoek van een arts hem op de hoogte te brengen dat u voedingssupplementen inneemt.
Belangrijk om hierbij te vermelden is dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor gezond en evenwichtig eten. Een voedingssupplement kan als aanvulling gezien worden van reguliere medicatie, maar niet als vervanging.

Geef een antwoord